Over ons

De kracht van de vlieger, De adrenaline die vrijkomt als je boven de branding van Vlieland zweeft. De hele dag de zon op je gezicht, een slok zeewater, de wind door je haren. Wij doen het liefst niet anders. Jou op de juiste manier dit gevoel overbrengen, dat is ons doel. Wij gaan ons stinkende best doen om jou na je vakantie als volleerd surfdude terug naar huis te laten keren. Dat is beloofd.

Waarom kiezen voor ons?

  • IKO-gecertificeerd
  • Persoonlijke begeleiding
  • Allernieuwste materiaal

Reserveren

Zo denken wij over kitesurfles

Veiligheid is het allerbelangrijkste

Elk jaar overlijden er nog mensen als ze bezig zijn met onze sport. Vaak door een gebrek aan vaardigheden of kennis over de risico’s van het kitesurfen. Daarom is het heel belangrijk dat je kitesurfles neemt. Daarom is het ons doel om jou een veilig en zelfstandige kitesurfer te maken, zodat jij volop plezier kunt beleven aan deze prachtige sport.

Bij ons word je een kitesurfer voor het leven

Wij zijn geen kitesurfschool waarbij we jou na de kitesurflessen nooit meer terug zien. Wij hopen dat je gedurende je kitesurfcarriére nog vaak bij ons terug komt. Voor materiaal, advies, een downwinder, safety clinic of gewoon om gezellig bij ons te chillen op het strand. Bij ons ben je altijd welkom.

Niemand is hetzelfde

Iedereen leert op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo. Daar passen wij ons lesprogramma op aan. Wij geven les in kleine groepjes, maximaal 2 cursisten per instructeur. Zodat jij de aandacht krijgt die jij verdient. Heb je al ervaring met vliegeren, snowboarden, windsurfen en heb je alles wat sneller onder knie? Dan gaan we op jouw tempo door het programma heen. Heb je minder ervaring, dan besteden we wat extra aandacht aan de basis. Alles op jouw tempo.

Hoe is het eigenlijk allemaal begonnen?

In de lente van 2012 kwam ik terug uit Vietnam, waar ik in die tijd een half jaar had lesgegeven in een zonnig kustplaatsje, Mui Ne.  Zonder geld, zonder plannen was ik weer in Nederland. Maar ik had inmiddels het virus goed te pakken. Het kitesurfen en ook het lesgeven erin bracht mij enorm veel plezier.

Na een aantal weken sprak mij iemand aan in de feesttent van Hallum. Of diegene het kitesurfen ook van mij kon leren? ‘Ja, maar dat kost je wel €70 euro.’ De drank deed mijn handelsgeest niet slecht. Zo stond ik een aantal weken later met de wetsuit en trapeze van mijn broer op het IJsselmeer te lesgeven. Ik had mijn eerste geld verdiend en RB Kitesurfing was geboren.

De volgende maanden volgde geen stormloop van cursisten of mensen die op feestjes spontaan kitesurflessen  bij mij boekten. Met twee of drie cursisten per maand die les kregen op Lauwersoog of op het strand van Harlingen was ik al snel tevreden. Tot dat ik begin augustus een telefoontje kreeg van oud collega’s op Vlieland. Of ze met zijn drieën een week van mij les konden krijgen? Eenmaal op het eiland viel alles op zijn plek.

Met de grootst mogelijke investering had ik twee nieuwe wetsuits en een extra tweedehands trapeze aangeschaft. Met mijn boardbag op de bagagdrager fietste ik elke dag naar het strandpaviljoen ‘t  Badhuis waar ik mij posteerde bij de groene prullenbak op het strand. Niet zonder resultaat. Na elke kitesurfles stonden alweer nieuwe mensen te wachten bij diezelfde prullenbak. Eén van de mooiste en drukste weken van mijn leven.

Nu staan we aan de vooravond van het vierde seizoen van Rintsje Bosch Kitesurfing. Komend seizoen hebben we een prachtig team en organiseren we naast de kitesurflessen ook diverse activiteiten voor meer gevorderde kitesurfers.  Zo zijn er kitesurfkampen en kitesurftrips naar de grootste zandvlakte van Noord-Europa, de Vliehors. Dit doen we nog steeds met hetzelfde enthousiasme als de eerste weken op dit prachtige eiland. Wij hopen jullie komend seizoen te verwelkomen in onze kitesurfschool.

Reserveren

Reserveringen verlopen via dit formulier. Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om een les met je in te plannen.