Kitesurfweekend Vlieland

Kitesurfweekend

Kom langs voor een weekend genieten van zon, zee en wind op Vlieland. Ervaar de kracht van de vlieger, scheer over het water!

Voor wie?

Het kitesurfweekend is bedoeld voor mensen die het kitesurfen willen leren. Met een gezellige groep mede-cursisten verblijf je op camping Stortemelk, krijg je elke dag kitesurfles en geniet je van het eiland!

Waar?

Op prachtig Vlieland

Wanneer?

Elk weekend vanaf april t/m september (juli en augustus in overleg)

Inclusief

  • 3 kitesurflessen
  • 3 overnachtingen op camping Stortemelk
  • IKO certificaat
  • Handig informatieboekje

Exclusief

  • Boot ticket
  • Slaapzak & beddengoed
  • Eten & drinken

Kosten

ā‚¬245,-

Reserveren

Wat gaan we doen?

Hoe ziet het programma eruit?

Vrijdag is de aankomstdag. Rederij Doeksen hanteert de volgende vertrektijden: 8:45, 14:25 en 19:00. Wij pikken je op en vervoeren jou en je spullen naar ons kitesurfcamp op camping Stortemelk.

Zaterdagochtend beginnen we al vroeg voor een mooie dag op Vlieland. Na je eerste uur theorie begin je aan het echte werk met een uur in het water waar voornamelijk de vliegercontrole de aandacht krijgt. In de middag volgt je tweede kitesurfles van twee uur. Aan het einde van je dag heb je waarschijnlijk je eerste meters gemaakt en gaan we voldaan weer terug naar de camping.

Zondagochtend volgt de laatste kitesurfles waarbij we de puntjes op de ā€˜iā€™ zetten. Aan het einde van de les krijg jij je IKO-certificaat uitgereikt waar jouw bereikte niveau op is aangegeven. IKO staat voor Internatinonal Kiteboarding Organisation. In de middag heb jij tijd om je spullen te pakken en het eiland nog even verder te bekijken. Om 17.00 vertrekt de boot weer naar de vaste wal.

Op donderdag al aankomen of maandag pas vertrekken? – 3e overnachting = gratis!

Hoe ziet de kitesurfles eruit?

Een kitesurfles bestaat uit twee uur. Je krijgt les van een IKO-gecertificeerde instructeur in groepjes van maximaal 2 personen. Veiligheid en aandacht voor jou staat hier voor op. Dit is inclusief al het benodigde materiaal, IKO-certificaat en handig informatieboekje.

Wat als de kitesurfles niet door kan gaan?

Kitesurfen is erg weersafhankelijk. Door bijvoorbeeld te weinig of te veel wind kan een kitesurfles niet doorgaan. Als er een kitesurfles niet door gaat dan wordt er een vervangende activiteit gedaan zoals mountainbiken. Je kan er van uit gaan dat zeker twee van de drie kitesurflessen op Vlieland door gaan.

Waar slaap je?

Je verblijft op camping Stortemelk in een volledige ingerichte huurtent voor 2 personen. Dat betekent dat je slaapt in een tent met gewone bedden en elektriciteit. Deze camping bevindt zich te midden in duinen en vlak bij het strand en de Noordzee. S’avonds zijn er vaak optredens in Poppodium de Bolder en het dorp is ook vlakbij.

Reserveren

Reserveringen verlopen via dit formulier. Vul het formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om een les met je in te plannen